Автор: Виктор Блъсков, ФейсбукСвързани текстове: Винетките на ПромянатаПоредното разкритие за скандалната

...
Автор: Виктор Блъсков, ФейсбукСвързани текстове: Винетките на ПромянатаПоредното разкритие за скандалната
Коментари Харесай

Далаверите на Асен Василев и Лорер с кралицата на винетките - промяната приключи, да влиза следващия

Автор: Виктор Блъсков, Facebook

Свързани текстове: Винетките на Промяната

Поредното разобличаване за скандалната спекулация с “кралицата на винетките ” и парцелите на Асен Василев и Даниел Лорер дефинитивно погреба имиджа на “Промяната ” като нещо чисто, ново или съвременно. Вече няма никакви подозрения, че става въпрос за същите далавери, дребни сметки и правилото “кой както се уреди ”. Едно  друго нещо стартира да изпъква – към този момент няма по какъв начин да има никакви подозрения, че смяната са чужденци, които приказват на български. Не е мотив за горделивост, само че персонално аз не смятам за допустимо българин да е толкоз несръчен в далаверите и схемите. На смяната схемите им са глупави, смешни и без никакъв финес

Как ще се чака смяна от хора, които даже не могат да въртят схеми интелигентно? Разбира се, че не избирам хората на власт да могат да си крият схемите и на доктрина е по-добре схемаджиите да са некадърни, с цел да се разкриват, само че пък въпреки това чистата нелепост също е проблем.

Винеткагейт, за който писа bird.bg е потресаващо елементарен. Една жена взима обезпечена 7% комисионна от всяка винетка. Същевременно един различен човек поддържа системата за още милиони. Правят се някакви поръчки за смяна на системата, само че това не се случва. Същевременно някогашната компания на Асен Василев, към момента записана на офшорка, която е негова персонална благосъстоятелност, получава иск от американски жител за 5 милиона лв.. Обаче знамение на чудесата – още преди месеци парцелите, към които този американски жител би могъл да предяви иск, са закупени за милиони от хората с винетките. И още едно знамение – парите се изпаряват и когато идва време за разплащане, американският жител има единствено 561 хиляди лв. от 5-те милиона.

Тъй-като от дълго време не се впечатлявам от далаверите на смяната, първият въпрос, който ми хрумна не беше “как е допустимо да се занимават с далавери ”. Първият въпрос беше – по какъв начин е допустимо да са толкоз глупави в далаверите!? Това не е първият път, през който компанията на Василев има проблеми с страната. Колегите от bird.bg към този момент са писали за 30 хиляди лв. обвързване към Национална агенция за приходите. Половин година по-късно, не са създали нищо да си прикрият следите. Не единствено това, ами още преди месеци те също по този начин оповестяват, че Асен Василев е притежател на офшорката, която е притежател на задлъжнелите компании. Месеци по-късно, до момента в който вървят правосъдни каузи и сенчести покупко-продажби, Асен Василев към момента продължава да е притежател на тази офшорка! 

Наглост, несъмнено, е едно от обясненията – вярата, че законът за тях не важи. Чиста нелепост е друго. 

Схемата на Лорер също е потресаващо елементарна – купува през 2022 парцел за 352 хиляди лв., продава го през 2023 за 1,8 милиона лв.. Без медиатори, даже в персонално качество на притежателят на компанията, която взима 7% от винетки. Няма никакъв опит да се прикрие нищо. Името на Лорер гордо стои до покупко-продажбите.

Всичко това е през цялото време на смяната. Всяка спекулация беше такава. Финансирането от притежателя на “Еконт ” в подмяна на министерството на превоза и последващата мистериозна хакерска офанзива, която затвори БГ пощи за месец и нещо, при което всеобщо услуги се прехвърляха на Еконт. Схемите с на Киро поданството, при което той беше в неточност от чиста нелепост и нямаше по какъв начин да се скрие, само че се шишалкавеше с месеци. Пазаруването на депутати от Има Такъв Народ с цел да спасят обединението си с Българска социалистическа партия. Всичко, до приключване на запис, в който намерено приказват за “посолството ” и други сходни. Една публикация няма да стигне за историята на глупавите далавери на смяната, тъй че ще се надяваме на бъдеща книга.

 Трябва да признаете, че ще стане страшна комедия след години.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР